Vanaf haar vijfde besloot Mira Burgers (drummer van THE COOL QUEST): "ik wil drummer worden!" Sindsdien staat alles in het teken van haar passie en droom. In 2018 studeerde ze af aan Rock City Institute met een 9,6. In 17 jaar ontwikkelde ze zich tot een muzikale, veelzijdig inzetbare drummer met een eigen smoel. Vooral haar groove en sound zijn kenmerkend. Aan creativiteit en haar looks besteedt ze ook veel aandacht.

Voor haar drumvideo’s “INSPIRED BY” verdiept ze zich in allerlei drummers en stijlen. Een boeiende manier om zichzelf te blijven ontwikkelen.

Live on stage met The Cool Quest is wat ze het allerliefste doet, maar studiowerk en tv of radio optredens vindt ze ook te gek. Met veel plezier draagt ze haar passie over via drumlessen en clinics (zoals Herfstfest en de Drummersdag Amsterdam). Sinds 2018 is Mira trotse endorser van Sabian cymbals Benelux en Tama drums Benelux.

Verder componeert Mira ook graag muziek en backingtracks (ook op (bas)gitaar) voor diverse projecten.  

Ze volgt lessen bij zoveel mogelijk drummers, waaronder die van haar grote inspirators als Justin Timberlake en Beyoncé. Mooie namen uit het internationale circuit bedeelden haar in 2017 een tweede plek bij de Hit Like A Girl contest. Dat gaf haar een enorme boost.