Vanaf haar vijfde besloot Mira Burgers drummer van THE COOL QUEST / JARLENTJI: "ik wil drummer worden!" Sindsdien staat alles in het teken van haar passie en droom. In 2018 studeerde ze af aan Rock City Institute met een 9,6. In 20 jaar ontwikkelde ze zich tot een muzikale, veelzijdig inzetbare drummer met een eigen stijl. Vooral haar groove en sound zijn kenmerkend. Aan creativiteit en haar looks besteedt ze ook veel aandacht. Voor haar drumvideo’s “INSPIRED BY” verdiept ze zich in allerlei drummers en stijlen. Een boeiende manier om zichzelf te blijven ontwikkelen.

 

Live on stage met The Cool Quest en Jarlentji is wat ze het allerliefste doet!

Met The Cool Quest speelde ze o.a. op grote festivals zoals Zwarte Cross, Hoofdpodia diverse Bevrijdingsfestivals e.v.a. En tourde ze door binnen en buitenland. Met Jarlentji (FunX/3voor12 Talent) deed ze mee aan De Grote Prijs Van Nederland, De Popronde en speelde ze op o.a. Booster Festival. Studiowerk en tv of radio optredens vindt ze ook te gek. Zo was ze een paar keer te gast bij DWDD, 3FM, Radio 2, Klokhuis e.d. en met The Cool Quest huisband bij de tv uitzendingen van De Olypische Spelen (Studio Peking). Ze deed mee aan een Martin Verdonk Master Session, nam op in diverse studio’s zoals: Wisseloord, Woodstock, Het Atelier, Sandlane en De Moor.

 

Met veel plezier draagt ze haar passie over via drumlessen in haar eigen drumschool, gastlessen en bandcoaching op middelbaar-/basis onderwijs, maar ook beroepsmuziekopleidingen en clinics (zoals Herfstfest, Bax Music, Terpstra Muziekland, en de Drummersdag Amsterdam). Sinds 2018 is Mira trotse endorser van Sabian Cymbals  en Tama Drums. Voor haar Social Media video’s, waar ze veel aandacht aan besteedt en enkele andere projecten, componeert ze ook graag muziek en backingtracks (ook op (bas)gitaar).

 

Mira heeft onder andere les gehad van: Brian Frasier Moore (Pink / Justin Timberlake), Cora Coleman Dunham (Beyoncé / Prince), Oscar Kraal (Anouk / Candy Dulfer), Juan van Emmerloot (Snowy White), Bram van den Berg (Krezip / U2), Tim van Delft (De Staat), Michael Schack, Martin Verdonk e.v.a. Mooie namen uit het internationale circuit bedeelden haar in 2017 een tweede plek bij de Hit Like A Girl Contest Worldwide.